TECKELWEETJES

Foto’s boven: Fenna van de Mamirosso
Fokker en eigenaar: Chantal Laros en Wilco Henraath

De langhaar

De langharige Teckel heeft halflang, sluik haar met uitgebreide bevedering aan de oren, achterpoten, onder- en voorborst, evenals een opvallende pluimstaart. Bekend als de meest zachtaardige van de drie variëteiten, gaat de langhaar Teckel goed om met kinderen en verwelkomt vriendelijk vreemden.

De schitterende, diep glanzende vacht geeft deze hond een chique en elegante uitstraling. Houd er rekening mee dat langharige Teckels wat meer onderhoud vergen; regelmatig kammen en borstelen is essentieel om klitten te voorkomen.

Variëteiten

Er zijn drie verschillende soorten maten teckels.
De eerste en grootse is de Standaard:

  • Reuen: vanaf 37 cm – tot 47 cm
  • Teven: vanaf 35 cm – tot 45 cm

De tweede en middelste maat is de Dwerg:

  • Reuen: vanaf 32 cm – tot 37 cm
  • Teven: vanaf 30 cm – tot 35 cm

Het laatste en kleinste slag is de Kaninchen:

  • Reuen: vanaf 27 cm – tot 32 cm
  • Teven: vanaf 25 cm – tot 30 cm

De korthaar

De kortharige Teckel, als de oervorm van het ras, vertoont de meest kenmerkende eigenschappen. Deze honden zijn uitzonderlijk zachtaardig, lief en toegewijd aan hun eigen gezin, hoewel ze mogelijk wat gereserveerd zijn tegenover vreemden.

Ze accepteren goed opgroeiende kinderen, maar het kan wat lastiger zijn als ze op latere leeftijd met kinderen worden geïntroduceerd. Vanwege hun korte vacht hebben ze een robuuste, goed gespierde uitstraling en zijn ze gemakkelijk te onderhouden, aangezien er niets te verbergen is.

Foto boven: Kurt Kentwood Excellmagic en Rumika Of Mary Joana
Foto onder: UBBY-UBERT OF Mary Joana
Fokker: Heidi Droogmans

Foto rechtsboven: Guusje – Gold Rush Coco Chanel
Foto links: Sunny Alexia van ‘t Kloosterleven – Ruby
Fokker: Joyce van Houtert
Website: www.dwergruwhaarteckels.nl 

De ruwhaar

De ruwharige Teckel heeft een stekelige vacht met een opvallende baard en wenkbrauwen. Deze Teckels zijn uitstekende gezinshonden, geschikt voor omgang met kinderen, en worden vaak ingezet bij de jacht. Ze vereisen minimaal vier keer per jaar plukken bij een ervaren trimsalon.

Voor dagelijks onderhoud is regelmatig borstelen met een harde borstel en grove kam essentieel. Vermijd het gebruik van borstels met metalen haakjes of punten, evenals te fijne (stof)kammen om schade aan de vacht te voorkomen. De ruwharige Teckel heeft een charmante uitstraling die mensen aanspreekt, vooral vanwege hun grappige uiterlijk.

Bron: Westlandse Teckelbende kennel

Jonkheer de la Courtstraat 30
5251 JE Vlijmen, Nederland

+31 (0)6 121 630 29
teckelkennel@vandemamirosso.nl

© 2024 van de Mamirosso

Bel mij terug

Design door Visual4All